Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Obnova serverovny ÚZEI
Odesílatel Lukáš Kohout
Organizace odesílatele Ústav zemědělské ekonomiky a informací [IČO: 00027251]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.08.2017 15:36:25
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 v příloze


Přílohy
- Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3.pdf (1.06 MB)

Původní zpráva

Datum 02.08.2017 15:15:06
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

dobrý den, níže zasíláme žádost o vysvětlení zadávací dokumentace.
V zadávací dokumentaci zadavatel požaduje v „Předmětu smlouvy“ mimo jiné i „...zajištění jejich dodávky do místa plnění, instalace, implementace, migrace dat, školení zaměstnanců kupujícího…“ Rozsah těchto prací ani délka a rozsah školení však nejsou v zadávací dokumentaci nikde blíže specifikovány. Jejich reálný objem má ale významný dopad na celkovou kalkulaci nabízené ceny plnění. Proto se na zadavatele obracíme s následujícími dotazy:



1) Zálohovací úložiště: Zadavatel uvádí, že součástí dodávky je i migrace dat. Příloha č. 8 popisuje stávající systém zálohování jako Veeam a IBM TSM s tím, že plánovaný systém je Veeam Backup Replication. Plánovaná migrace dat se bude týkat i zálohovacích systémů? Bude zadavatel požadovat zachování stávajících funkcionalit, retencí a politik systému IBM TSM a jejich funkcionalitu i na systému Veeam?
2) Servery a virtualizační platformy: Zadavatel v příloze č. 1 v bodě 3.2 uvádí (v bodě c: Zprovoznění clusteru a instalace virtualizaci Hyper-V a bodě d: Instalace a implementace virtualizačních prostředí). Jedná se o stejné virtualizační prostředí Hyper-V? V příloze č. 6 jsou uvedeny pouze 2 Fyzické servery. Je součástí dodávky instalace a implementace virtuálního prostředí i na jiná zařízení neuvedená v příloze č. 6. a pokud ano, na jaká zařízení a na jaké virtualizační platformě?
3) Operační systémy: Zadavatel v příloze č. 1 v bodě 3.2 uvádí (v bodě a: Instalace a nastavení operačního systému). O jaký operační systém se jedná? Na jakém HW a v jakém rozsahu (počtu instalací)? Jde o migrace na nové operační systémy stávající infrastruktury?
4) Servery a virtualizační platformy: Vzhledem ke kalkulaci časové náročnosti migrace stávající serverové infrastrukturu na novou žádáme zadavatele o upřesnění v jakém rozsahu, co do množství serverů a objemu dat, je stávající serverová infrastruktura včetně zálohovacích úložišť? Migrací je myšlena pouze samotná migrace stávajících serverů, nebo i upgrade operačních systémů? V případě požadavku na upgrade OS, žádáme o zaslání seznamu serverů a jejich verzí OS s požadavky na jakou verzi je upgrade požadován.
5) UTM Firewally: požadované UTM Firewally jsou současně i koncentrátor VPN. Bude součástí implementace i nastavení klientských koncových zařízení? Pokud ano, jaké množství těchto zařízení je v provozu a jak jsou místně přístupná? (popřípadě možnost vzdálené správy)
6) UTM Firewally: Součástí dodávky firewallů je i Wi-Fi Controller (řešení bezdrátové sítě) . Ve vysvětlení zadávací dokumentace č. 2 odpověď 5 zadavatel uvádí, že požaduje „ Zřízení zabezpečené bezdrátové sítě s centrálním Controllerem …“ . Součástí dodávky však nejsou žádné Access Pointy. Jsou Access Pointy tedy již pořízeny a součástí implementace je pouze jejich zprovoznění, popřípadě montáž? Pokud ano, o jaké Access Pointy se jedná a v jakém množství? Požaduje zadavatel současně i montáž?
7) Aktivní prvky: Jsou součástí požadované dodávky instalace aktivních prvků a migrace pravidel i na vzdálených lokalitách? (Vyplývající z přílohy č. 8 bod 2 - Stávající ICT Architektura Brno, Kojetice, Praha Slezská)
8) Omezení služeb: Výměna aktivních prvků, UTM Firewallů, práce na silnoproudých rozvodech nelze provést bez výpadku služeb. Jaká je bližší specifikace těchto limitů? Za jakých okolností a v jakých denních či nočních hodinách, dnech v týdnu atd. lze omezit dostupnost služeb?
9) Workshop – v příloze č.6 zadavatel uvádí požadavek workshop pro 5 zaměstnanců v obsluze hardwaru a softwaru a zaškolení v implementačních a konfiguračních provedeních dodaného zboží. Počet 20. Z uvedených údajů není zřejmé, o jaké jednotky množství se jedná? Žádáme zadavatele o upřesnění tohoto požadavku.