Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rozšíření datového centra (vSAN cluster)
Odesílatel Rudolfa Šnajdrová
Organizace odesílatele Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem [IČO: 00020681]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.05.2021 08:15:22
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz 1:
Zadavatel požaduje síťová rozhraní 10/25GbE. Je na volbě dodavatele, zda budou mít servery 10GbE nebo 25GbE rozhraní. Nebo mají síťová rozhraní podporovat zároveň 10GbE i 25GbE. Jaký typ konektoru mají mít tato síťová rozhraní?
Odpověď:
Popis 10/25GbE v zadávací dokumentaci znamená podporu 10GbE i 25GbE. Níže je v zadávací dokumentaci požadována dodávka kabeláže s konektorem SFP28.

Dotaz 2:
Zadavatel požaduje min. 2x 10/25GbE na kartě, tímto zadavatel myslí na síťové kartě, která bude zapojena do PCIe slotu?
Odpověď:
Žádáme tazatele o uvedení alespoň jedné jiné takové karty, která obsahuje 2x 10/25GbE.

Dotaz 3:
Zadavatel požaduje min. 2x 10/25GbE na onboard. Toto znamená, že se nesmí jednat o síťová rozhraní realizovaná pomocí PCIe karty? Pokud se nesmí jednat o síťová rozhraní realizovaná pomocí PCIe karty, jaký má k tomuto požadavku zadavatel důvod? Domníváme se, že síťová rozhraní realizovaná pomocí PCIe karty jsou výhodnější, protože např. v případě poruchy konektoru postačuje vyměnit pouze PCIe kartu.
Odpověď:
Zadavatel požaduje 2 + 2 porty na nezávislých zařízeních. 2 porty onboard z ekonomických důvodů.

Dotaz 4:
Opakovaně žádáme zadavatele o vysvětlení nesrovnalostí týkajících se frekvence CPU a paměti. Zadavatel požaduje CPU podporující frekvenci paměti 2933 MHz. Z jakého důvodu požaduje zadavatel běh paměti na vyšší frekvenci 3200 MHz, kterou požadované CPU nepodporuje? Požadavek zadavatele je velmi nesrozumitelný o rozporuplný. V seznamu vSAN ready nodů jsme nenalezli ani jediný server s frekvencí CPU 2933 MHZ a zároveň frekvencí paměti 3200 MHz. Žádáme zadavatele o uvedení alespoň jednoho takového vSAN ready serveru.
Odpověď:
Zadavatel již upřesnil dotazy na frekvenci pamětí a procesoru v dostatečné míře. Ohledně dotazů na certifikaci vSAN ready nodů bude lepší konzultovat po partnerské bázi přímo se společností VMware.