Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka Real Time PCR Cycler 2021
Odesílatel Jana Wágnerová
Organizace odesílatele Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský [IČO: 00020338]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.07.2021 10:20:26
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz č. 1:
V článku II. (Předmět smlouvy) zadávateľ požaduje inštaláciu a spustenie prístroja do prevádzky servisným technikom. Ponúkaný typ prístroja však nevyžaduje inštaláciu servisným technikom. Bude zadávateľ akceptovať riešenie, v ktorom inštalácia a spustenie prístroja bude vykonané našou certifikovanou aplikačnou špecialistkou?

Odpověď:
Instalace a spuštění přístroje je možné i jiným odborným pracovníkem dodavatele nebo poddodavatele. Upravili jsme v tomto smyslu i Návrh kupní smlouvy, nový návrh smlouvy je zveřejněn v IS E-ZAK.

Dotaz č. 2:
V článku VII. (Kvalifikačné doklady) odstavec "Technické kvalifikační předpoklady" Zadávateľ požaduje doklad o autorizovanom servise alebo doklad o preškolení servisného technika od výrobcu vrátane prehlásenia o jeho platnosti. Bude zadávateľ akceptovať ako doklad do "Kvalifikačných dokladov verejnej zakázky" čestné prehlásenie, s tým, že certifikát by sme poskytli Zadávateľovi k nahliadnutiu a založeniu do dokumentácie v prípade úspešného získania Verejnej zakázky. Dôvodom je bezpečnosť a zníženie rizika falšovania našich certifikátov tým, že by boli zverejnené.

Odpověď:
Zadavatel bude akceptovat i čestné prohlášení účastníka a doložení dokladů jen u vítěze veřejné zakázky v termínu před podpisem smlouvy.

Jana Wágnerová, odd.veřejných zakázek UKZUZ