Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení DODÁVKA 6 KS MOTOROVÝCH VOZIDEL
Odesílatel Rudolfa Šnajdrová
Organizace odesílatele Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem [IČO: 00020681]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.01.2022 13:12:18
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotazy:
1) Zadavatel uvádí preferenci barev karoserie. Je odchýlení se od této preference považováno za nesplnění podmínek? Nebo lze nabídnout např. základní bílou barvu?

2) Trvá zadavatel na požadavku "Tříbodové výškově nastavitelné bezpečnostní pásy na předních sedadlech"
(dokážeme nabídnout vozidlo pouze bez výškově nastavitelných pásů)

3) V případě, že bude vozidlo z výroby vybaveno tzv. celoročními pneumatikami (M+S vč. symbolů vločky a alpského štítu), požaduje zadavatel i přesto dodání další sady sezonních pneumatik včetně kol? Pokud ano, požaduje zadavatel i okrasné plastové kryty kol v případě, že půjde o ocelové nebo hybridní disky?

4) Prosím o upřesnění požadavku o jaké položky přesně má zadavatel zájem "Ochrana podvozkového a motorového ústrojí vozu včetně další ochrany náběžné hrany pod předním nárazníkem, kryt výfukového potrubí a kryt diferenciálu". Přikládám seznam možného příslušentví v příloze. Lze nahradit kryt výfukového potrubí (toto příslušenství není v nabídce - hrozil by požár vozidla) např. krytem palivové nádrže? Je myšleno ochranou náběžné hrany nějaké konkrétní příslušenství?

(Námi nabízené vozidlo by bylo již z výroby vybaveno ocelovým krytem motoru a lze doplnit ocelový kryt nádrže a diferenciálu. Pokud bude požadavek na metalickou barvu a zároveň i dodání kompletních kol + požadované příslušenství, nelze se vejít do předpokládané hodnoty zakázky.)

5) Zadavatel požaduje jako součást nabídky "osvědčení o schválení technické způsobilosti typu vozidla". Dle vyjádření dovozce zadavatel požaduje něco, co již několik let neexistuje. Schvalování typu (resp. přidělení čísla českého schválení) i následné aktualizace se dnes dějí pouze elektronicky.

Odpovědi:
1) Odchýlení se od preferovaných barev karoserie není považováno za nesplnění podmínek zadávací dokumentace.
2) Zadavatel na požadavku tříbodových výškově nastavitelných bezpečnostních pásů na předních sedadlech trvá. Jedná se o důležitý bezpečnostní prvek.
3) Zadavatel požaduje dodání 4 disků se sezónními pneumatikami. Pokud se bude jednat ocelové nebo hybridní disky, zadavatel nepožaduje okrasné plastové kryty kol.
4) Protože zadavatel vozidla bude převážně používat na nezpevněných a lesních cestách, požaduje ochranu podvozkového a motorového ústrojí vozu včetně další ochrany náběžné hrany pod předním nárazníkem, krytu výfukového potrubí a krytu diferenciálu. Uchazeč v nabídce uvede specifikaci řešení ochrany podvozkového ústrojí.
5) V případě elektronického schvalování typu a následné aktualizace uchazeč naskenuje elektronickou formu aktualizace.