Veřejná zakázka: VD Kadaň - nové ovládání jezového pole č. 2

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 11287
Systémové číslo: P18V00001102
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 06.06.2018
Nabídku podat do: 25.06.2018 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: VD Kadaň - nové ovládání jezového pole č. 2
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem akce je rekonstrukce strojně – technologických zařízení na stávajícím vodním díle Kadaň. Rekonstrukce se týká obou soustrojí elektromechanických pohonů hradících konstrukcí přelivného pole č. 2. Soustrojí jsou umístěna ve strojovnách na dělících pilířích vodního díla.
Jedná se o dvě samostatné dokumentace na jednu stavbu a předpokladem je realizace stavby jedním dodavatelem se subdodávkou ABB (Frekvenční měnič a reluktanční motor, uvedení FM do provozu a jejich parametrizace) + subdodávka Ing. Procházka (doplnění a propojení s ŘS VD Kadaň – hladinová regulace horní vody).
Dokumentace pro provádění stavby řeší odstranění nutnosti použití transmisního hřídele pro pohon převodového soustrojí ve strojovně č. 2 od instalovaného asynchronního motoru pohánějící i převodové soustrojí ve strojovně č. 3. Toho je dosaženo použitím tzv. elektronické hřídele, kdy budou použity dva paralelně a synchronně pracující motory, každý umístěný v jedné strojovně. Stávající silové a ovládací obvody budou zachovány, ale modifikovány s ohledem na nové řešení pohonu jezového pole č. 2.
Upozornění: případné nesrovnalosti v projektové dokumentaci vyplývající z chyb v podkladech budou řešeny formou autorského dozoru při realizaci stavby.
Veškeré práce budou probíhat na stávajícím vodním díle na přelivném poli č. 2. Po dobu prací bude nesená klapka segmentu ve vztyčené poloze a pohon bude vyřazen z provozu s možností ručního ovládání. Pro provedení komplexních zkoušek rekonstruovaných pohonů bude pole č. 2 zahrazeno z návodní strany provizorním hrazením, aby bylo možno zkoušky pohonů provést v celém rozsahu pohybu ovládaných hradících konstrukcí. Zkouška rozsahu pohybu až na Q1000 je možná až po realizaci strojní části opravy klapek a segmentů.
Provizorní hrazení horní vody (slupice, hradící desky) jsou z majetku investora. Pro instalaci bude použita jeřábová technika s obsluhou a skupina potápěčů s odpovídající kvalifikací. Jeřábovou techniku a její obsluhu pro hrazení a vyhrazení provizorního hrazení zajišťuje investor. Potápěčské a ostatní práce zajišťuje a hradí dodavatel.
Termín provedení komplexních zkoušek bude stanoven podle aktuálních provozních podmínek na VD. Pokud z provozních důvodů VD dojde k nutnému odložení komplexních zkoušek, je nutno uvažovat s celkovou dobou jejich provedení 4 dny (2 dny zahrazení, 1 den zkoušky, 1 den vyhrazení).
Termín provedení rekonstrukce bude optimalizován podle hydrologických poměrů, povětrnostních a provozních podmínek, atd. Uzavření pole č. 2 bezpečnostního přelivu ovlivní odtokové poměry. Před zahájením prací na daném poli bude s dostatečným předstihem informován VHD. V případě neočekávaných kritických povodňových průtoků bude po osazení nouzových hřídelů na obě soustrojí možná ruční manipulace s hradícími konstrukcemi. V průběhu prací nebude možné, v případě příchodu povodně, provádět manipulace uzávěrem.
Celková doba rekonstrukce strojní části se odhaduje na 16 týdnů (elektro části na 12 týdnů) vč. objednací doby subdodávek a výroby dílů u dodavatele, z čehož doba montáží na VD se odhaduje na poslední 4 týdny do dokončení a zajištění plně provozuschopného stavu obou pohonů. Po dobu prací na VD musí být ostatní pole v plně funkčním stavu a zajištěna bezpečná funkčnost veřejné cyklostezky na koruně hráze VD.
Dokončení rekonstrukce pohonů pole č. 2 je uvažováno do 30.11.2018.

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: uveřejnění na profilu - zakázka malého rozsahu
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 961 514 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Povodí Ohře, státní podnik
  • IČO: 70889988
  • Poštovní adresa:
    Bezručova 4219, 430 03 Chomutov
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 514443

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Bezručova 4219, 430 03 Chomutov

Kontakt

Položky předmětu

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky