Veřejná zakázka: Pasportizace vodních toků

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Příjem nabídek
Dodavatelé mohou podávat nabídky (dle druhu zadávacího řízení všichni, nebo pouze vyzvaní).
DBID: 19559
Systémové číslo: P24V00000765
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 23.08.2024
Nabídku podat do: 11.09.2024 09:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Pasportizace vodních toků
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem plnění zakázky je závazek zhotovitele k provedení díla „Pasportizace vodních toků“ v dílčím povodí Ohře, dolního Labe a ostatních přítoků Labe.
Předmětem plnění zakázky je provedení pasportizace vodních toků formou terénního mapování v rámci správního území státního podniku Povodí Ohře na 29 vybraných vodních tocích o celkové délce 445.265 km. Součástí terénního mapování bude návrh opatření přímo v terénu, kdy budou navržena vhodná opatření na úsecích vodních toků (vodních útvarů) k renaturaci, revitalizaci a k ochraně stávajícího hydromorfologického stavu. Návrhy opatření budou podkladem pro návrh opatření do Plánů dílčích povodí pro období 2027 – 2033 (a pro další šestiletá období) a jako podpora pro plnění opatření v platných Plánech dílčích povodí 2021 - 2027. V rámci pasportizace vodních toků budou zmapovány všechny výpusti. V příloze č. 1 je Vymezení úseků vodních toků určených pro pasportizaci vodních toků (včetně kalkulace ceny díla), tato příloha je nedílnou součástí smlouvy.
Při provádění pasportizace bude terénní mapování probíhat dle metodiky pro sběr dat a návrh opatření „Pasportizace vodních toků – metodika a formulář pro sběr dat a návrh opatření“ (AOPK ČR, poslední verze), viz příloha č. 2 smlouvy. Získané parametry terénního mapování budou předávány prostřednictvím formuláře do databáze ArcGIS Survey Pasportizace – správci VT, která je ve vlastnictví AOPK ČR, přístup do databáze bude přidělen zhotoviteli na vstupním výrobním výboru. V rámci provádění pasportizace vodních toků bude pořízena fotodokumentace především příčných překážek a výpustí případně dalších objektů (dle potřeby). Rozsah vyplňovaných parametrů je odlišný od rozsahu uvedeného v metodice. Závazný rozsah pasportizace je dán přílohou č. 3 smlouvy. V příloze č. 3 jsou povinné údaje pasportizace označeny „Ano“ ve sloupci Pasportizace správci VT. Vyplnění formuláře v aplikaci je možné vyzkoušet i bez přidělení přístupu, postup je uveden v příloze č. 3 smlouvy. Povinné údaje v aplikaci jsou označené červenou hvězdičkou.
V průběhu plnění zakázky bude zhotovitel průběžně svolávat a organizovat výrobní výbory. Zhotovitel z výrobních výborů zajistí zápisy a prezenční listiny. Průběžné výrobní výbory budou svolávány dle potřeby nebo na základě požadavku objednatele nebo zhotovitele. Povinný závěrečný výrobní výbor se bude konat nejpozději 10 kalendářních dnů před uplynutím lhůty pro předání díla (tj. termín plnění).
Na povinném vstupním výrobním výboru, který bude svolán neprodleně po účinnosti smlouvy, nejpozději však do 10 kalendářních dnů od účinnosti smlouvy, budou dohodnuty postupy plnění díla. Objednatel předá zhotoviteli potřebné podklady především seznam řešených vodních toků včetně mapového zobrazení ve formátu shapefile včetně excel souboru s atributy pro tuto vrstvu a přístup do databáze AOPK ČR.

Zhotovitel nejpozději 40 kalendářních dnů před konáním závěrečného výrobního výboru předloží objednateli ke kontrole vyplněné formuláře v databázi ArcGIS Survey Pasportizace – správci VT, kde bude prokazatelné plnění smlouvy ve stavu 100 % dokončení díla. Jedná se o závěrečnou kontrolu objednatele a zároveň AOPK ČR, která musí vyplněné formuláře odsouhlasit. Souhlas AOPK ČR je podmínkou předání a převzetí díla objednatelem. Detailněji viz ZD, včetně příloh.

Tato veřejná zakázka je financována Evropskou unií v rámci programu Národní plán obnovy – Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny, podprogram 166 - Komplexní vodohospodářské studie (Posouzení potenciálu zadržování vody v krajině a návrh konkrétních opatření), číslo žádosti: NPO_POPFKe_2_2024_00001

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: zjednodušené podlimitní řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 137 272 Kč bez DPH
  • Identifikátor dotačního projektu: NPO_POPFKe_2_2024_00001

Místo plnění

  • Chomutov

Zadavatel

  • Úřední název: Povodí Ohře, státní podnik
  • IČO: 70889988
  • Poštovní adresa:
    Bezručova 4219, 430 03 Chomutov
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 514443

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.eagri.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy