Veřejná zakázka: Projekt expozice Potravinářství, pivovarnictví a vinařství pro pobočku Praha NZM

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 9496
Systémové číslo: P17V00001445
Evidenční číslo zadavatele: NZM/2017/1426
Datum zahájení: 07.08.2017
Nabídku podat do: 23.08.2017 13:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Projekt expozice Potravinářství, pivovarnictví a vinařství pro pobočku Praha NZM
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Předmětem této veřejné zakázky je prováděcí projekt expozice Potravinářství, pivovarnictví a vinařství, který zahrnuje i vypracování dokumentace pro provedení stavebních prací souvisejících s Expozicí dle pokynů zadavatele včetně zpracování podrobného strukturovaného rozpočtu expozice dle prováděcí dokumentace (viz položky předmětu VZ).

Plnění této veřejné zakázky směřuje k vytvoření komplexního návrhu expozice Potravinářství, pivovarnictví a vinařství pro pobočku Národního zemědělského muzea s.p.o. v Praze, přičemž základním smyslem této expozice by měla být snaha představit historii, současnost a trendy v této oblasti.
Projekt expozice „Potravinářství“ je koncipován jako dynamický a obsahuje následující prvky – 11 samostatných tematických částí v podobě spirály, věnované jednotlivým druhům potravin, jejich výrobě a jejich recyklaci. Témata budou řazena podle toho, s jakým druhem potravin člověk od útlého dětství nejdříve přišel do kontaktu. Mezi těmito částmi budou umístěny dominantní interaktivní prvky - symboly potravinářského průmyslu (pásový dopravník, vysoký komín, kladkostroj, zásobník). Po obvodu bude stupňovité pódium obloukovitého tvaru, které bude zároveň prostorem pro rozměrné sbírkové předměty, tak také místem pro odpočinek návštěvníků s nikami pro drobné hry, časopisy, vědecké objevy, potraviny budoucnosti apod. Menší sbírkové předměty budou umístěny v klima stabilních vitrínách, které budou situovány kolmo na stěnu spirály (výstavního panelu) tak, že větší část vitríny bude přístupná z vnější strany spirály. Nad každou spirálou bude také projekce na strop, která bude zachycovat vstupní surovinu související s daným tématem. Součástí expozice budou také herní, interaktivní prvky.

Kontaktní osoba ve věcech zadávacího řízení (dodatečné informace apod.): Ing. Roman Kuruc, roman.kuruc@nzm.cz
tel: +420220308392
Kontaktní osoba ve věcech stavebně-technických: Ing. arch Jana Valešová, jana.valesova@nzm.cz
tel: +420220308393
Kontaktní osoba ve věcech odborných: Mgr. Antonín Šimčík, antonin.simcik@nzm.cz
Tel: +420220308376

Bližší specifikace záměru vytvářené Expozice jsou rozpracované v příloze č. 1 této výzvy a zadávací dokumentace – v Libretu. Osnova Libreta je závazná, lze ji po dohodě se zadavatelem rozpracovat. Přílohou č. 2 je Interpretační plán expozic, který má pouze doporučující charakter!

Další podmínky nezbytné pro zpracování projektové dokumentace:
- při tvorbě expozice musí být využity autentické sbírkové předměty NZM (případně zápůjčky), přičemž je nezbytné respektovat platnou legislativu při umísťování těchto předmětů (jejich ochrana a stálost prostředí).
- Veškeré materiály použité při stavebních úpravách výstavního sálu a tvorbě expozice budou odsouhlaseny zadavatelem. Přičemž navrhované materiály nesmí emitovat VOC (nízkomolekulární organické sloučeniny – především kyselinu octovou, kyselinu mravenčí, formaldehyd, acetylaldehyd apod.) Kompozitní dřevo (OSB, MDF desky apod.) je možné použít jen v případě, že vnější povrch bude neprodyšně pokryt kovem. K nevhodným materiálům jsou řazeny například i některé typy dřeva (např. dubové) nebo plastů (PVC, PVAC apod.). Skleněné vitríny musí být vyrobeny z lepeného skla (případně jiného bezpečnostního) s vysokou průhledností, zdroj umělého osvětlení vitrín nesmí emitovat UV a IR záření a musí mít nízkou spotřebu elektrické energie (např. LED). Konstrukce skleněných vitrín musí umožňovat snadný přístup pro údržbu a musí vykazovat prachotěsnost a klimastabilnost (lepená konstrukce, otevírací díl musí být utěsněn po celém jeho obvodu, systém pro pasivní úpravu mikroklimatu musí být snadno přístupný i bez potřeby otevřít vitrínu).

- Expozice bude navržena tak, aby byla odolná z hlediska běžného používání ze strany návštěvníků a také z hlediska případného vandalismu (životnost expozice se předpokládá cca 10 let, návštěvnost expozice 200 000 návštěvníků/rok) a tak aby provoz expozice byl pokud možno bezobslužný, s nízkými provozními náklady.

- Expozice by měla být úsporná a dodavatel by měl usilovat o minimalizaci využití potenciálních zdrojů balastního tepla (zdroje tepelného záření pokud možno umístit mimo výstavní sál)
- Zpracovatel projektové dokumentace se zavazuje, že navržené provedení a kvalita plnění bude odpovídat obecně závazným právním předpisům, platným technickým normám a bude prosté jakýchkoli vad. Zpracovatel se dále zavazuje, že k poskytnutí plnění budou použity bezpečné a vyzkoušené technologie, plnění bude poskytnuto s vynaložením odborné péče v profesionální kvalitě a bude odpovídat všeobecně uznávanému standardu.

Plán prostor pro expozici a předsálí je přílohou č. 3 této zadávací dokumentace (ve formátu pdf.).

Dodavatel je oprávněn pro plnění této veřejné zakázky použít poddodavatele.
• Pokud dodavatel tuto možnost nebude chtít využít, přiloží do nabídky čestné prohlášení o tom, že zakázku bude realizovat bez využití poddodavatele.
• Pokud bude chtít dodavatel tuto možnost využít, uvede v nabídce identifikační údaje poddodavatele a popis částí veřejné zakázky, které má v úmyslu subdodavateli zadat.

Nabídková cena bude jednoznačně součástí předložené nabídky, přičemž musí být uspořádána ve struktuře dané strukturovaným rozpočtem této zadávací dokumentace. Strukturovaný rozpočet musí být vyplněn ve všech položkách a žádná z položek nesmí být nula. Strukturovaný rozpočet musí být v rámci jednotlivých expozic vyplněn v souladu s předloženým návrhem smlouvy, pokud tomu tak nebude, uchazeč nesplní podmínky zadání, jeho nabídka bude vyřazena a uchazeč vyloučen.
Pokud bude celková nabídková cena nebo některá její část znít na částku mimořádně nízkou, je zadavatel oprávněn si na uchazeči vyžádat podrobné zdůvodnění dosažení této mimořádně nízké částky založené na objektivních skutečnostech.
Dodavatel garantuje nabídkovou cenu jako maximální a nepřekročitelnou. Nabídková cena nesmí přesáhnout předpokládanou hodnotu veřejné zakázky t. j.: 900 000,-Kč bez DPH. Cena může být po předložení nabídky měněna pouze v případě změny sazby DPH. Zálohy ze strany zadavatele nebudou dodavateli poskytovány.
Do nabídkové ceny musí být zahrnuty veškeré náklady uchazeče nezbytné k řádné, úplné a bezvadné realizaci plnění veřejné zakázky, a to včetně např. poplatků, vedlejších nákladů, zisku, předpokládaných rizik, apod.

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: VZMR s uveřejněním výzvy
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 900 000 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Národní zemědělské muzeum, s.p.o.
  • IČO: 75075741
  • Poštovní adresa:
    Kostelní 1300/44
    17000 Praha
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 513154

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.eagri.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Hodnocení nabídek

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky